Сряда, 11 Яну 2023
            
Лясковец Общество

Деца ръководиха Лясковец в Деня на българската община

  12.10.2022 16:18
Деца ръководиха Лясковец в Деня на българската община

Ученици от СУ „Максим Райкович“ гостуваха днес в Община Лясковец. От кмета д-р Ивелина Гецова и от председателя на Общинския съвет Георги Петров момчетата и момичетата научиха още за местното самоуправление.

Четвъртокласниците на СУ „Максим Райкович“, с класен ръководител Стефка Обрешкова разговаряха с кмета д-р Ивелина Гецова, която им поднесе изчерпателна информация за градската управа, за работата на градоначалника и функциите на общинска администрация, за дейността на Общинския съвет като законодателен орган и за решенията, които трябва да взема местният парламент, разказа им и за общината като териториална единица и за лясковските населени места.

Децата бяха дошли с подготвени въпроси, както и с изработени книжки, представящи всяко едно населено място в Лясковско. Те подариха на д-р Гецова кошница със сувенири и букет с цветя.

Гостите се запознаха и с председателя на Общинския съвет Георги Петров, който също ги посрещна в кабинета си и отговаря на всичките им въпроси им.

Две ученички заявиха желанието си да заемат най-важните кресла – Неджля Мустафова беше в празничния ден председател на Общинския съвет, а Мишел Върбанова седна на кметското място. Заедно с двамата представители на местната власт, те решаваха текущи задачи за деня и четоха и разписаха най-спешните документи.

За да се уверят в наученото за структурата на общинска администрация и функциите на служителите, учениците обходиха и други кабинети и се запознаха със заместник-кмета, със секретаря на общината, с юриста, с техническия сътрудник на кмета, със служители от отдел ГРАО и информационния център и с тези служители от техническата дирекция, благодарение на които в момента се извършва ремонт на корпус I на тяхното училище и на спортните им площадки.

И като на празник както кметът и председателят, така и служителите от администрацията ги посрещаха с лакомства и с благодарност за посещението и уважението в празничния ден.


Ключови думи
СУ Максим Райкович
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати