Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

СУ "Максим Райкович" в Лясковец изпрати абитуриентите си

  15.05.2019 14:23
СУ \

Тържествено бяха изпратени днес абитуриентите на СУ „Максим Райкович” в Лясковец. Дворът на гимназията бе празнично оживен и изпълнен с много учители, ученици, родители и близки на зрелостниците от Випуск 2019 година. На церемонията по изпращането гост беше и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова.


Красиви, млади и усмихнати лица, балони, много музика и цветя, и, разбира се, приповдигнато настроение – такава беше атмосферата в този паметен за випускниците последен ден в родното училище. Здраве, късмет и много успехи получиха като пожелание вече порасналите момичета и момчета, поемайки с много вълнение по пътя на зрелия живот.


Под звуците на последния звънец, ударен от директора на училището Даниела Арабаджиева, зрелостниците напуснаха своето училище. На неговия праг те за последно присъстваха на церемонията по предаване на училищното знаме. Със заръка да го пази чисто и неопетнено зрелостникът Тодор Петров предаде знамето на новия знаменосец - единадесетокласникът Юлиян Вълчев.
Преди това тържеството бе открито с издигане на националния флаг от абитуриентите отличници Ивайло Янков, Димитрина Димитрова и Десислава Петрова. Освен тях тримата, завършващия випуск има още двама дванадесетокласника с отличен успех – Жения Цонева и Симона Йорданова.
Поздравления за бъдещи успехи в живота към дванадесетокласниците отправи директорът Даниела Арабаджиева.

Тя пожела на младежите да използват наученото от училище, за да постигнат високи резултати в своето висше образование, а след него да постигнат висока професионална реализация и завърши с молба никога да не забравят учителите си.


Учителят и родител на зрелостник Венета Иванова поздрави порасналите деца от името на всички родители. От името на абитуриентите пък Димитрина Димитрова и Димитър Иванов отправиха послание към учителския колектив и поискаха прошка от класния си ръководител Цветан Цветанов.
Най-сърдечни поздравления и напътствия към младежите отправи на свой ред и Цветан Цветанов, след което плисна менче с вода на своите възпитаници с думите „На добър час!”.
Младежите бяха поздравени с музикални и танцови изпълнения от по-малките ученици – с фанфарна музика, с мажоретни танци, с много песни, като в края на концертната програма изпълниха тематичната за Деня на зрелостника песен „Един неразделен клас”. В чест на своето завършване, зрелостниците пуснаха в небето разноцветни балони, разпиляха празнични конфети, броиха до 12, вдигнаха много шум със своите свирки и накрая изиграха българско хоро с учители и ученици от цялото училище.


Ключови думи
СУ Максим Райкович
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати