Неделя, 08 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Осем „локомотивци” са на лагер с националните отбори за юноши и младежи преди турнир в Прищина

  09.10.2022 13:57
Осем „локомотивци” са на лагер с националните отбори за юноши и младежи преди турнир в Прищина

Осем „локомотивци”се готвят с националните отбори за юноши до 18 г. и младежи до 20 г. на лагер в Сливница. Божидар Симеонов, Георги Кръстев и Николай Генов са повикани в националния отбор за младежи. Любен Иванов, Георги Аврамов, Иван Петков, Валентин Иванов и Златомир Колев са при юношите.

Националните отбори за юноши до 18 години (2004/2005) и младежи до 20 години (2002/2003) водят подготовка в Сливница за предстоящото участие в континенталната фаза на турнира IHF Trophy 2022. Проявата на Международната федерация по хандбал за зона Европа ще се проведе от 11 до 16 октомври в косовската столица Прищина.

При юношите повиквателни получиха и братята Самуил и Махаил Стоянови от ХК „Раховец 2008” (Горна Оряховица), но те не са се явили за началото на лагера в Сливница.

От разширения състав от 19 юноши ще бъдат определени 14 състезатели, които ще пътуват за Прищина. На IHF Trophy в Косово българският отбор ще премери сили със съставите на Албания, Великобритания, Грузия и Косово. Първият мач на българите е срещу домакините във вторник. В сряда отборът ще играе с Грузия, в четвъртък – с Албания и в събота – с Великобритания. Победителят ще се класира за интерконтиненталната фаза на IHF Trophy, в която ще спорят шестте континентални първенци, а шампионът от нея ще получи директно място на следващото Световно първенство за тази възраст.

При младежите участниците на IHF Trophy също са 5. България ще спори с Косово, Андора, Великобритания и Малта. Първият мач на тима е срещу Великобритания във вторник. В сряда е мачът с Малта, а в петък и събота – Андора и Косово.

И при младежите регламентът на турнира е същия и победителят в турнира ще има шанс да си осигури място на следващото Световно първенство за тази възраст.


Ключови думи
хандбал Локомотив национални отбори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати