Вторник, 03 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотивци” започнаха с победи домакинското Държавно първенство по бокс за младежи

  04.10.2022 16:25
„Локомотивци” започнаха с победи домакинското Държавно първенство по бокс за младежи

Спортна зала „Никола Петров” е домакин на втория кръг от Държавното първенство за младежи, който ще определи не само призьорите в отделните категории, но и отборните шампиони.

Близо 100 боксьори от 40 клуба ще се качат на ринга. Държавното лично отборно първенство стартира днес от 15:00 часа. В първия ден са предвидени 27 срещи от първия кръг в половината категории. Утре, също от 15 часа, започва втората сесия от предварителните срещи. В четвъртък са полуфиналите, а финалите са предвидени за петък, 7 октомври, от 10 часа.

Боксьорите на горнооряховския „Локомотив” започнаха с победи участието си в шампионата. Националът Йоан Стефанов откри първенството с мач в кат. 48 кг срещу Ицо Димитров от „Локомотив” (Сф). Йоан спечели срещата с 3:0 съдийски гласа и утре ще играе срещу Антон Антонов от „Светкавица”. Според треньорите на „Локо” Захари Мутафчиев и Борислав Иванов Йоан е свършил най-трудното в това първенство, защото боксьорът на „Локо” (Сф) е най-сериозният му противник в категорията.

В кат 51 кг Тодор Паралесков показа воля и се наложи над Александър Петков от Сливен, въпреки че съперникът му започна много силно и Тодор трябваше да чуе отброяването на съдията в първия рунд. После обаче „локомотивецът” се съвзе, възползва се от физическото отпадане на Петков и спечели мача след отказване на противника. Следващият мач на Тодор е на 6 октомври.

По-късно днес на ринга ще се качи Виктор Костов в кат. 67 кг. Съперник на състезателя на „Локомотив” е Александър Янис от Бургас.

Четвъртият „локомотивец” Иван Байчев в кат. 71 кг ще играе утре.

С отбора на „Локомотив” (ГО) участват в първенството и четири момчета от Дряново. В кат. 64 кг е Дениз Грапкинский, Илия Инджов в кат. 75 кг, Димитър Брусев в кат. 80 кг и Михаил Куцаров в кат. 92 кг. Техните мачове също са утре.

Турнирът в Горна Оряховица ще излъчи отборните шампиони и призьори при младежите. Първият кръг от първенството се проведе през февруари в Пловдив.

 


Ключови думи
бокс Локомотив Държавно първенство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати