Сряда, 28 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Диляна Петрова от „Локомотив” отново е шампионка на България по бокс

  28.09.2022 16:24
Диляна Петрова от „Локомотив” отново е шампионка на България по бокс

Диляна Петрова спечели нова шампионска титла от Държавното първенство по бокс за девойки. Състезателката на горнооряховския „Локомотив”, която има титли в три различни категории, този път спечели в кат. 48 кг.

Златото дойде след две убедителни победи. В първия си мач Диляна отказа състезателката на Боксов клуб „Шумен Груп” Мирослава Росенова. Във финала горнооряховското момиче победи Ева Ценева от ЦСКА.

В синия ъгъл за Диляна в залата в Пловдив, където се провежда Държавното за мъже и девойки, беше пом. треньорът Борислав Иванов. Старши треньорът Захари Мутафчиев гледа боевете на възпитаничката си онлайн и не скри задоволството си от тактическата дисциплина на Диляна. След турнира в Сърбия, където тя беше с националния отбор, работихме, за да отстраним някои пропуски и тя показа значително израстване в Пловдив. Тактически стоя много добре и титлата й не подлежеше на съмнение. Старае се много и амбициите ни стават все по-големи. След месец и нещо й предстои следващия републикански турнир, където ще защитава титлата си, но вече гледаме и навън, и в години напред, коментира Мутафчиев.


Ключови думи
бокс Диляна Петрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати