Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Диляна Петрова донесе шампионска титла на Боксов клуб „Локомотив”

  01.04.2022 20:04
Диляна Петрова донесе шампионска титла на Боксов клуб „Локомотив”

Диляна Петрова отново е шампион на България по бокс за девойки при завръщането си на ринга след няколкомесечна пауза. Състезателката на „Локомотив” спечели златото в кат. 50 кг от Държавния личен и отборен шампионат за девойки, постигайки три убедителни победи.

Първият кръг на ДЛОП и Купа България при девойките се проведе в Ботевград с участието на над 60 момичета от 27 клуба.

Диляна Петрова, която спечели злато от шампионата миналата година, но в кат. 46 кг и то отново в Ботевград, този път участва в кат. 50 кг. Заболяване от ковид прекъсна за няколко месеца подготовката на таланта от Горна Оряховица, но в крайна сметка Диляна успя да се пребори и с килограмите, и с тренировките, за да стигне отново до първото място.

В първата си среща тя отказа Венислава Димитрова от „Спартак” (Монтана). След това отстрани с 3:0 съдийски гласа румънката Лулиана Драган, която се боксира за Боксов клуб „Русе” (по-рано румънката отстрани другата състезателка на „Локомотив” в тази категория Дария Донева). На финала Диляна се изправи срещу Милена Николова от „Победа” (Бургас). Победата обаче беше да момичето от Горна Оряховица, което отново привлече вниманието на националните селекционери. Медалите в категорията връчи пом. треньорът на БК „Локомотив” Борислав Иванов.

Треньорите на националните отбори следят Диляна с интерес още от миналата година, но тя няма 16 години и е малка за международния ринг. Ако продължи развитието си така, както досега, несъмнено ще стигне и до международните срещи, коментира треньорът Захари Мутафчиев.

БК „Локомотив” вече има първия си национал и това е държавният шампион за младежи Йоан Стефанов. В момента Йоан е на лагер с националния отбор и се готви за Европейското първенство за своята възраст следващата седмица.


Ключови думи
бокс Локомотив Диляна Петрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати