Сряда, 28 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

Людмила Илиева, водач на листата на „Демократична България”: Настояваме за повече средства за отбрана и по-високи възнаграждения на военнослужещите

  28.09.2022 13:47
Людмила Илиева, водач на листата на „Демократична България”: Настояваме за повече средства за отбрана и по-високи възнаграждения на военнослужещите

„Демократична България” представи 25 разумни решения, които ще предложи на новия Парламент още в първите му работни дни. Сред тях сериозно място заемат въпросите за модернизация на армията и въобще за сигурността.

-Защо е нужно увеличение на разходите за отбрана?

-Събитията от последната година показват, че ако сме си мислели, че армията е отживелица и не е нужна в модерния свят, дълбоко сме се лъгали. Очевидно е, че сигурността ни може да бъде гарантирана само от модерни въоръжени сили, които да са надежден партньор на останалите армии в НАТО.

-Какво планирате в сферата на отбраната и сигурността?

-Още в първия работен ден на Парламента „Демократична България” ще внесе изменение на Закона за отбраната и въоръжените сили, с което да се създаде Национален инвестиционен фонд „Превъоръжаване и устойчивост на отбраната“. Целта е технологично обновление на армията и в същото време създаване на възможност за иновации и развитие за българския бизнес.

-С колко ще бъде завишен бюджетът за отбрана?

-„Демократична България” ще настоява в държавния бюджет за отбрана да бъдат предвидени минимум 2% от БВП за 2023 г. и 3% в следващите години. Искаме и повишаване на заплащането на военнослужещите.

„Демократична България” е под №25 в бюлетината за изборите на 2 октомври. Людмила Илиева е с преференция 101.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Людмила Илиева Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати