Вторник, 27 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

Людмила Илиева, водач на листата на „Демократична България” за IV МИР – Велико Търново: По-високи доходи ще има, когато има повече предприемачи и българската икономика стане модерна и конкурентна

  27.09.2022 13:42
Людмила Илиева, водач на листата на „Демократична България” за IV МИР – Велико Търново: По-високи доходи ще има, когато има повече предприемачи и българската икономика стане модерна и конкурентна

Засилването на икономическата активност и конкурентостта на българската икономика са основна цел на „Демократична България”. Ролята на държавата е не толкова да раздава помощи и субсидии, а да създаде условия българските предприемачи и хората със свободни професии да имат свобода за развитие, казва водачът на листата на „Демократична България” за IV МИР – Велико Търново Людмила Илиева.

-Каквото и да си говорим, хората очакват от политиците по-добра икономическа среда, по-високи доходи и повече сигурност за себе си и семействата си. Как ще действа „Демократична България” в условията на икономическа криза?

- България може да се справи с глобалните предизвикателства, ако подкрепи бизнеса си в прехода към новите технологии, трансфера на знание и дигитализацията.

-Как ще се насърчат инвестициите, било български или чуждестранни?

-Сред първите подготвяни за новия Парламент законопроекти са изменения в Закона за насърчаване на инвестициите. Фокусът ще бъде върху регионите и насърчаване на бизнеса и производството с висока добавена стойност за създаване на високоплатени работни места. „Демократична България” ще внесе и законопроект за въвеждане на „Стартъп виза” за чуждестранни предприемачи, които да създават иновативни продукти и услуги в стартъп компании в България.

-Как ще се подкрепи конкурентоспособността на българските фирми?

-За да се улесни възникването на иновативни и базирани на знания малки компании, екипът на обединението внася промени в Търговския закон, въвеждащи нов вид „дружество с променлив капитал“. „Демократична България” предлага по-проста процедура за фалит и въвеждане на процедура „втори шанс” при обявяване на фирми в несъстоятелност. И съвсем не на последно място дигитализация и опростяване на всички процедури, които съпътстват откриване и развиване на бизнес.

„Демократична България” е под №25 в бюлетината. На 2 октомври гласувайте с №25 и преференция 101 за модерна и просперираща икономика на България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Людмила Илиева Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати