Вторник, 29 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022

Людмила Илиева поведе листата на „Демократична България – Обединение”

  30.08.2022 15:21
Людмила Илиева поведе листата на „Демократична България – Обединение”

Пълна листа от 16 души регистрира днес „Демократична България – Обединение”. Всички кандидати са местни хора, добре познати с професионалната и обществената си работа сред демократичната общност в областта.

Водач на листата е бившият областен управител Людмила Илиева, която е и в националното ръководство на ДСБ. Основната цел на нийния отбор е да си върне депутатското място в IV МИР - Велико Търново след вота на 2 октомври 2022 г.

„В националната кампания тръгваме с две основни задачи. Първата е продължаване на антикорупционните действия, основаващи се на закона. Трябва всеки, който си е позволил да краде от нашите пари да получи съответното бързо и справедливо наказание. Втората ни основна задача е евроатлантическото ни партньорство, ние сме членове на ЕС и НАТО и трябва да продължим да се държим като лоялни партньори“, заяви водачът на листата Людмила Илиева.

Людмила Николаева Илиева - 46 години, адвокат, омъжена, майка на две деца. Два мандата общински съветник в Горна Оряховица, бивш Областен управител на Велико Търново и зам. председател на Демократи за сила България;

Владислав Димитров Иванов - на 51 години, педагог с втора специалност Изобразително изкуство, предприемач от повече от 20 години- занимава се с производство на керамични изделия и хранителни добавки. Основател и член на Да България, член на ИС на местната организация и член на НС на партията. Женен с две деца.

Пенчо Георгиев Пандъков - на 33 години, еколог и хидробиолог, работи като експерт в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие. Завършил е Екология и опазване на околната среда и Приложна хидробиология и аквакултури. Специализира възстановяване на речни екосистеми в Берлин. Докторант в Лесотехническият университет и е сътрудник на Националния природонаучен музей към БАН. Член на сдружение „Балканка“ и „Българско дружество за защита на птиците. Роден в Русе, но израснал в Лясковец и Горна Оряховица.

Мавроди Евстатиев Калеински - е акушер- гинеколог, общински съветник в Общински съвет- Велико Търново и председател на Демократи за силна България във Велико Търново

Любомир Христов Марков - на 56 години, член на Да България, управител на три хотела във Велико Търново.

Илза Начкова Христова - художник на свободна практика, ръководител на детски работилници, опит в дизайна и фотографията, член на неформални граждански групи за активизъм, екология, човешки права и граждански контрол, доброволец в БЧК, член на НС на Зелено движение.

Красимир Тодоров Кръстев - е от град Елена, на 51 години,  инженер по комуникации, председател на Демократи за сила България в града.

Катерина Иванова Милушева - завършила на Факултета за изобразително изкуство във ВТУ- Велико Търново, работи като художник- илюстратор на детски книги и учебни материали и външен лектор по Изобразително изкуство, член на Артгрупа „Дупини“ и Сдружение „Клубът“. Съосновател на детски център „Чисто небе“ за украински деца във Велико Търново.

Силвия Йорданова Маркова - юрист по образование, активист в различни еко- каузи с района и страната. Живее във Велико Търново, член на Зелено движение и член на ръководството на местната организация.

Радослав Чавдаров Иванов - е от град Свищов, на 38 години, образование Финанси. Работи в международна Ай- ти компания като инженер по платформна поддръжка, граждански активист.

Ивайло Владимиров Вълчев - женен с две деца, образование Философия и Политология във Великотърновски университет, от години работи в сферата на енергетиката. Член на Да България- Велико Търново.

Таня Илкова Илиева - е педагог в ОУ Патриарх Евтимий- Велико Търново, член на Зелено движение в града.

Красимир Антонов Труфев - на 37 години от град Велико Търново, образование Бизнес и администрация, Магистър по Счетоводство и контрол, мениджър в български и международни компании, и предприемач. Член на ръководството на Демократи за силна България в община Велико Търново.

Иван Маринов Христов - биолог с експертиза в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие в фокус върху басейна на река Дунав. Магистър по Екология и втора магистратура- хидробиология и опазване на водите. Член на Зелено движение. Работи от три години към WWF, член на Сдружение За дива природа Балкани.

Калоян Милков Янков - работи като адвокат в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Депутат от 45 и 46-то Народно събрание, като е бил Председател на Комисия Росенец. Общински съветник в мандат 2019/2021 в ОС- Велико Търново. Член на Да България,

Димитър Пламенов Къцарков - на 26 години, Магистър по Международно право, завършил е „Политически науки“ в Йерусалимския университет в Израел, Докторант по „Международна сигурност“ от Университета в Лайден, консултант на частна практика.


Ключови думи
Демократична България Людмила Илиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати