Четвъртък, 03 Nov 2022
            
Политика

Инж. Георги Гугучков се връща начело на Областна администрация

  04.08.2022 14:54
Инж. Георги Гугучков се връща начело на Областна администрация

Служебното правителство на Гълъб Донев смени почти всички областни управители в страната още на първото си заседание. Само трима - на Кърджали, Русе и Търговище, запазват поста си. 

С позицията се разделя и великотърновският областен управител Людмила Илиева. Официална информация за това кой ще поеме поста все още няма, но се очаква начело на институцията да застане инж. Георги Гугучков.

Инж. Гугучков вече е бил областен управител на Велико Търново. Той бе назначен за такъв от сужебния кабинет на Стефан Янев през май 2021 г. В началото на 2022 г. бе сменен с адвокат Людмила Илиева от „Демократична България“.

Инж. Георги Гугучков притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.

Гугучков има зад гърба си и мандат като общински съветник в Горна Оряховица. Бил е в Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент.


Ключови думи
Людмила Илиева Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати