Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса ще заседава извънредно

  27.01.2022 16:35
Областният кризисен щаб за борба с коронавируса ще заседава извънредно

Област Велико Търново към днешна дата е на границата между втората и третата фаза по заболеваемост от COVID-19. Кризисният щаб ще заседава извънредно на 3 февруари.

Това стана ясно днес в Областна управа, където областният управител Людмила Илиева представи пред медиите заместниците си Огнян Стоянов и Соня Будева.

Илиева допълни, че каквито и мерки да се вземат във връзка с присъственото обучение на учениците, ще има предвидимост и ако се наложат промени, училищните директори, децата и техните родители ще бъдат уведомени своевременно. Пред медиите областният управител поясни, че в началото на следващата седмица ще проведе среща с кметовете на десетте общини в областта. На нея ще бъдат обсъдени финансовите затруднения на администрациите, свързани с високите цени на електрическата енергия.

Припомняме, че със заповед на министър-председателя Кирил Петков за заместник областни управители на област Велико Търново бяха назначени Соня Будева и Огнян Стоянов, а ресорите им са определени със заповед на Людмила Илиева. Соня Будева ще отговаря за: Заетост, безработица и социални дейности; Здравеопазване; Етнически и демографски въпроси; Сътрудничество с неправителствени организации; Култура; Образование; Здравословни и безопасни условия на труд.
Ресорите на Огнян Стоянов са Противодействие на корупцията; Електронно управление; Екология и опазване на околната среда; Международни контакти на регионално ниво; Устройство на територията; Земеделие и гори; Младежки дейности и спорт; Транспорт; Туризъм.


Ключови думи
Людмила Илиева Огнян Стоянов Соня Будева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати