Петък, 23 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

Цялото политическо ръководство на „Демократична България” подкрепи Людмила Илиева в Деня на независимостта

  23.09.2022 10:27
Цялото политическо ръководство на „Демократична България” подкрепи Людмила Илиева в Деня на независимостта

Цялото политическо ръководство на коалиция „Демократична България” се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново и даде своята подкрепа за листата в IV МИР, водена от Людмила Илиева.

Щастлив съм, че днес с лидерите на „Демократична България” се събрахме във Велико Търново, за да отбележим Деня на независимостта и да подкрепим водача на листата - г-жа Людмила Илиева. Нека не забравяме, че независимостта е ценност, която трябва да браним всеки ден, заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

Във Велико Търново бяха и останалите лидери на трите партии в коалицията Христо Иванов и Владислав Панев, евродепутатът Радан Кънев, членове на националното ръководство на коалицията.

Независимостта е да не правим и крачка назад. Три десетилетия е отнело на основоположниците на Третата българска държава да стигнат до този ден преди 114 години. Три десетилетия отне на всички ни след 1989 г., за да намерим мястото си в Европа. Не можем и нямаме право да захвърлим това време, не може да го изтрием.

Каква е целта на нашата независимост, казано е още в манифеста на цар Фердинанд преди 114 години, на тази дата в Търново: „държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи”.

Независимостта е и да можем всички тук най-вече да разчитаме един на друг в решаването на тези задачи. Дори и да имаме различия, дори и да имаме остри противоречия, ние сме длъжни да мислим за себе си като за една нация и да се справим с разделението помежду ни. Защото независимостта изисква национално единство. За да можем спокойно да застанем зад думите, с които завършва манифестът от 1908 г.: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ”, обявиха целите си от „Демократична България”.

Трябва да можем да устоим. Корупцията и беззаконието са вратите, през които влиянието на путиновия режим влиза в България. Това са двете големи предизвикателства пред независимостта - отблъскването на путинската агресия в региона и справянето с корупцията и беззаконието в България, каза председателят на „Да, България” Христо Иванов.

Време е да бъдем общество с една цел, да започнем да мислим не само как живеем в момента, но и как искаме да живеем. Време е да бъдем общество с една обща мечта за бъдещето. И е време да обединим усилия, за да постигнем това общо бъдеще, каза водачът на листата за IVМИР – Велико Търново Людмила Илиева.


Ключови думи
Людмила Илиева Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати