Вторник, 27 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

Пак ще асфалтират пътя през Арбанаси, този път с грапава настилка

  27.09.2022 11:13
Пак ще асфалтират пътя през Арбанаси, този път с грапава настилка

Пореден ремонт на пътя между Горна Оряховица и Велико Търново затваря отсечката в следващия месец. Този път ще се слага грапава настилка. Като за начало на ремонта е обявен 28 септември, но в момента се прави подготовка, така че същинската работа ще започне в следващите дни.

Пътят ще се прави на два етапа. Първият е от Горна Оряховица до разклона за Арбанаси. Движението ще се спира в рамките на работния ден от 9 до 17 часа. Вторият етап е от Велико Търново до селото. Ако времето не се вдъжди работата би трябвало да приключи за около 20-тина дни. Изпълнител е „Пътни строежи – Велико Търново” АД.

Защо точно този път се прави отново, след като е ремонтиран основно сравнително скоро, който задават всички, минаващи през многото разбити пътища в областта. Факт е, че движението тук е много натоварено и стават много инциденти. И те се увеличиха след ремонта. Създаде се истинска истерия, че асфалтовата настилка е хлъзгава и затова ПТП-та са повече. Сега ще се слага грапава настилка за по-добро сцепление. Дали ще помогне на тези, които влизат в завоите със скоростта, с която карат и по магистралата, е доста спорен въпрос. Защо проектът не беше възложен през лятото, а точно когато започват есенните дъждове също е реторичен въпрос.


Ключови думи
Арбанаси ремонт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати