Неделя, 09 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Проектират основен ремонт на осем главни улици в Горна Оряховица и пътища в общината

  10.07.2022 11:13
Проектират основен ремонт на осем главни улици в Горна Оряховица и пътища в общината

Пет фирми подадоха оферти за проектиране на улици и четвъртокласни пътища в община Горна Оряховица. Поръчката е разделена в две обособени позиции – за проектиране и авторски надзор на улици в Горна Оряховица и отделно за участъци от пътната мрежа в общината. Процедурата вече е на етап оценка на ценовите предложения и би трябвало до есента да има избрани изпълнители. Задачата ще е да се подготви проектна документация, с която Общината ще търси финансиране.

В частта за градски улици са включени осем главни пътни артерии в Горна Оряховица – „Пирот”, „Мано Тодоров”, „Васил Априлов”, „Младост”, „Христо Смирненски”, „П. Р. Славейков”, както и пътят от разклона при автосервиз „Полет” до хижа „Божур” и пътят от Бабенец до Енергото. Последните две улици са извън градската регулация. Общо са близо 10 километра улична мрежа, като само пътя до „Божур” е 4,1 км.

Планира се основен ремонт на тези улици, което ще рече и подмяна на водопроводите. Заради честите аварии и непрекъснатото разкопаване, улиците не могат да се задържат в приличен вид след асфалтиране. Така че решаването на проблема първо минава през подмяна на водопровода.

Предвидените за ремонт участъци от четвъртокласната мрежа са пътят между Крушето и Никюп; Сушица – Драганово – Стрелец, част от пътя Петко Каравелово – Паисий в рамките на община Горна Оряховица, Паисий – Стрелец и Горски горен Тръмбеш – Горски долен Тръмбеш – Върбица./ сн. архив


Ключови думи
ремонт улици
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати