Четвъртък, 15 Дек 2022
            
Общество Павликени

164 първокласници започнаха училище в Павликени

  15.09.2022 14:53
164 първокласници започнаха училище в Павликени

164 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в Павликени. Днес за учениците отвориха врати шестте училища в общината – четири основни, една гимназия и една професионална гимназия.

Кметът инж. Емануил Манолов откри учебната година в ОУ „Св. Климент Охридски“, където първи клас започнаха две паралелки с общо 48 ученици. „Радвам се, че мога да споделя тази емоция с Вас; че присъствам на Вашия празник и че заедно ще пожелаем успешна учебна година на най-младите жители на нашата община, на техните родители, на всички учители, на целия колектив на училището и на училищното ръководство. България и Павликени имат нужда от своите младите и грамотни хора. Благодаря на всички наши училища, които работят за тази кауза“, обърна се към преподаватели и ученици кметът. Той подари за училищната библиотека портрет на патриарха на българската литература Иван Вазов.

С поздравителен адрес към всички училища се обърна и председателят на Общински съвет Павликени Христо Кавалски.

По традиция всеки от първокласниците получи два подаръка от кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов – книжка с разкази за буквите и „Родолюбива азбука“ на Павликени.


Ключови думи
първокласници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати