Понеделник, 14 Nov 2022
            
Горна Оряховица Избори 2 октомври 2022 Политика

Социалистите в Горна Оряховица единодушно номинираха Огнян Стоянов за листата на „БСП за България” и на практика откриха кампанията му за кмет след година

  15.08.2022 21:30
Социалистите в Горна Оряховица единодушно номинираха Огнян Стоянов за листата на „БСП за България” и на практика откриха кампанията му за кмет след година

Социалистите в Горна Оряховица единодушно застанаха зад кандидатурата на общинския си лидер Огнян Стоянов за листата на коалиция „БСП за България” в IV МИР – Велико Търново. На практика общинската конференция на партията се превърна и в начало на неговата предизборна кампания за кметските избори догодина.

58 социалисти от община Горна Оряховица номинираха кандидати за депутати тази вечер. Заради кратките срокове бе скъсена и обичайно дългата процедура при БСП. Този път нямаше номинации по всички партийни организации – близо 30 в общината. Вместо това Пленумът на общинската организация взе решение да предложи на конференцията една кандидатура - на общинския председател Огнян Стоянов, и тя да бъде гласувана явно от делегатите.

Предложението бе подкрепено от всички делегати на най-високия за общината партиен форум. Редно е в трудни времена лидерът да застане отпред и той да поведе дружината. За нас обаче е важно как ще го подкрепим, защото с тези избори ние му даваме знак за това, което той иска – да се пребори за кметските избори догодина, каза един от най-уважаваните лидери на БСП в общината инж. Георги Рачев. Той припомни дългия път, извървян от Огнян Стоянов в партийната йерархия - тръгнал от създаването на младежката организация на БСП в Горна Оряховица до оглавяването на общинската структура. Целта на Стоянов са местните избори, но пътят минава през вота за Парламента. БСП трябва да го подкрепи сега, за да подготви решителния избор догодина. В този дух говори бившият общински лидер пред конференцията. И в това трябва да се убеждаваме не един друг тук, а да убедим хората навън, призова инж. Рачев съпартийците си.

Заедно с Огнян Стоянов общинската конференция в Горна Оряховица все пак номинира и още един кандидат за листата. Това е младата учителка по български език и литература в колежа „Аркус” Десислава Симеонова. Горнооряховските социалисти твърдо застанаха и зад решението на Националния съвет водач на листата в IV МИР да бъде Явор Божанков.

Досегашният депутат беше гост на конференцията и направи свой анализ на ситуацията. Политиката не е спринт, а маратон. Срещу нас ще бъдат всички, а целта на много от играчите е да докажат на българския народ, че без Бойко Борисов не може. Хората трябва да бъдат изморени и изтощени от избори, докато не се примирят и не кажат: „Искаме си Бойко”. Ние трябва да удържим. Загубихме една битка, но знаем как се печели. Най-важното е, че запазваме добър екип тук в Горна Оряховица – същият, който преди 6 години направи БСП първа политическа сила в областта, каза Божанков.

Огнян Стоянов пък направи два анализа – преди да бъде избран и след това. И двата с много емоция и много хъс. БСП не търси конфликт с президента каза той в края на анализа си за предизборната обстановка. Социалистите в Горна Оряховица са пример как се работи за партията, дори когато партията е срещу техните интереси. Този морал е моят пример, каза Огнян Стоянов, благодарейки за подкрепата.

Националното ръководство на БСП вече определи водачите на листа и за IV МИР това е Явор Божанков. Определени са и местата за коалиционни партньори и гражданска квота. Подредбата на самата листа обаче отново ще си е в ръцете на местните хора чрез представителите им в Областния съвет на БСП.

При нас нещата не се пускат отгоре, ние имаме свободата и силата да решаваме, коментира общинският председател на БСП във Велико Търново Михаил Михалев, който беше гост на горнооряховската конференция. Той също е кандидат за листата със силна подкрепа от великотърновската организация. Предстои до дни Областният съвет да се събере и да подреди всички кандидати на десетте общини в областта.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
БСП Горна Оряховица Огнян Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати