Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Огнян Стоянов: Ще победим в неделя и ще направим широка коалиция в ОбС

  29.10.2019 12:29
Огнян Стоянов: Ще победим в неделя и ще направим широка коалиция в ОбС

Вярвам, че ще победим в неделя и ще направим широко коалиционно управление в Общинския съвет, коментира общинският лидер на БСП и водач на листата на коалиция „БСП за България” Огнян Стоянов.
Очаквах да сме първа политическа сила след вота на 27 октомври, така че в този смисъл съм разочарован от резултатите. Имаме по-добрият кандидат за кмет, по-добрата листа, направихме много добра кампания – с много послания, позитивна, без удари под кръста. В същото време понесохме много удари. Нашите опоненти непрекъснато се опитваха да ни вкарват в обяснителен режим, да трябва да доказваме, че се борим за доверието на хората съвсем честно и открито без незаконни прийоми. Дори в самия изборен ден имаше такива опити. Те не ни извадиха от равновесие, но изхабихме много време и усилия в ненужни обяснения.
По наши анализи изгубихме поне два мандата от огромния брой невалидни бюлетини. Ние съзнателно поощрявахме кандидатите за съветници да работят за преференции и така да разширяват периферията на коалицията. Очевидно обаче голямото желание за преференции не е било придружено с достатъчно обяснение. Хората се объркаха и така се стигна да над 4000 пропаднали гласа. Сред тях определено има доста наши. Предварителните ни очаквания бяха за 11 съветника, но за съжаление двата мандата останаха в купа с невалидни бюлетини.
За съжаление не успяхме да нарушим традицията да губим в Първомайци и Поликраище. Въпреки че в последните две години работихме много специално за тези две села. Издигнахме млади и усърдни кандидати, направихме много срещи. Но в крайна сметка жителите на двете села не оцениха нашите усилия и не ни припознаха като хората, които работят за техните интереси. Имаме пробив в Драганово, където се надявам, че ще имаме кмет в неделя след балотажа. Но като цяло имаме още много да работим в селищата на общината. И на тези избори се представихме по-добре в града, отколкото в останалите населени места, анализира първия тур на изборите Огнян Стоянов.
Вярвам, че в неделя ще спечелим балотажа за общински кмет и ще направим широка коалиция в Общинския съвет. В последните години ГЕРБ управляваше почти еднолично, а ние смятаме, че за гражданите ще е по-полезно, ако повече партии участват във вземането на решения, ако повече гласове и повече мнения се чуват, когато се формира общинската политика. Ние ще търсим баланс в ОбС и подкрепата на повече политически сили, които ще изпратят свои общински съветници. Този широк формат на управление ще даде възможност за повече мнение и идеи, смята Стоянов.
В края искам да благодаря на всички, които гласуваха и ни подкрепиха. Благодаря и на тези, които са ообелязали лично предпочитание за мен. Като водач на листата не съм се борил за преференции, но сега разбирам, че съм събрал най-много. Благодаря на тези хора, защото това е признание, че са видели в мое лице добър лидер, човекът, който ще отстоява интересите им в ОбС, завърши Огнян Стоянов.


Ключови думи
Огнян Стоянов БСП Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати