Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Политика

За първи път от над 20 години Горна Оряховица има човек в НС на БСП

  27.09.2020 16:40
За първи път от над 20 години Горна Оряховица има човек в НС на БСП

Общинският лидер на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов е един от новите членове на Националния съвет на БСП, успявайки още при първия си опит да участва в партийните избори. Така за първи път от над 20 години горнооряховските социалисти ще имат свой представител във висшето партийно ръководство.

187 са членовете на Националния съвет. Конгресът гласува за 113 места в общия избор, като за тях кандидатите бяха близо 700, както и за още 37 места, отредени за младежи до 35 години. Останалите места се попълват от делегираните представители на всяка област.

Силно обновяване, отпадане на старите кримки и тотален превес на хората на Корнелия Нинова е резултатът от дългото гласуване на юбилейния 50-ти конгрес. Нинова може да разчита на около 65% от новия НС, така че спокойно може да реализира своята политика, коментираха участници на форума.

Великотърновска област има общо 6 представители в Националния съвет. Делегиран член от областта е кметът на Сухиндол Пламен Чернев. През изборното сито преминаха освен Огнян Стоянов и областният лидер Петко Тюфекчиев, бившият народен представител Марияна Бояджиева и голямата изненада е общинската лидерка в Лясковец Емилия Жилиева, която също намери място в ръководството. А да не забравяме и Весела Лечева, която е редови член на търновска партийна организация.


Ключови думи
БСП конгрес Национален съвет Огнян Стоянов Емилия Жилиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати