Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Огнян Стоянов: Нация, създала собствена азбука, устоява на всякакви исторически бури

  24.05.2018 09:19
Огнян Стоянов: Нация, създала собствена азбука, устоява на всякакви исторически бури

Уважаеми преподаватели, служители, бивши и настоящи възпитаници на нашите учебни заведения,
Скъпи дейци на културата,
Поздравявам Ви с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Това е празник, който всеки от нас носи в душата си. Чисто българска дата, дата на българщината, на уникалната ни култура, на почитта ни към една от трите официални азбуки в Европа – кирилицата и на гордостта ни, че носим заряда на Паисий Хилендарски, Петко Рачов Славейков, Христо Ботев и цялта плеяда на български писатели.
Всяка нация, която е съумяла да създаде собствена азбука, е устояла на всички исторически сътресения, промени и несгоди. И се е издигнала над тях по-силна, по-величествена и по-благоденстваща.
И затова ние знаем, че България и българския дух ще са живи „во веки“.
Почитайте тези 30 букви, защото те са кодът за нашето общо бъдеще като нация, като съседи, като семейства и най-вече – като българи!
Поздравявам българските учители и всички хора на книжовността и духовността. Искам да ви уверя, че ще правим всичко необходимо образованието и духовността да се превърнат в истински приоритет на общината. Защото горнооряховчани заслужават да живеят в среда на съзидателност и доброта.
От свое име и от името на Общински съвет на БСП-Горна Оряховица пожелавам на всеки от Вас с вдъхновение да използва българския език и да се радвате на здраве и чисти мисли!
Честит празник!

Огнян Стоянов
Председател на ОС на БСП-Горна Оряховица

 


Ключови думи
Огнян Стоянов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати