Понеделник, 07 Nov 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Започна изграждане на футболно игрище за Школата на „Локомотив”

  08.08.2022 11:51
Започна изграждане на футболно игрище за Школата на „Локомотив”

Първа копка на футболно игрище с изкуствено покритие бе направена днес пред залата по акробатика в спортен комплекс „Никола Петров”. Традиционното шампанско в багера бе разбито от кмета инж. Добромир Добрев и президента на ОФК „Локомотив” Владимир Русев. Теренът е предназначен за Детско-юношеската школа на клуба. При добро стечение на обстоятелствата, най-вече, ако времето е благосклонно към строителите, игрището трябва да е готово до края на зимата, а още с възобновяването на подготовката за пролетния сезон младите надежди на горнооряховския футбол трябва да ползват новия си терен.

Това е един изстрадан проект, минал през много перипетии, който ще изисква и сериозни инженерни решения, заради свлачището в района. Въпросът с липсата на терен, на който да се подготвят децата и младежите от Школата на „Локомотив” се поставя от много години. Дълго време бе търсена възможност да се изгради с финансиране от някой европейски фонд. Преди почти пет години БФС обеща да включи горнооряховския терен в програма за изграждане на игрища с финансиране от УЕФА. Обещанието бе поднесено като подарък за вековния юбилей от появата на футбола в Горна Оряховица. Но си остана голо обещание и в крайна сметка Общината започва изграждането на игрището със собствени средства.

Изпълнителят на обекта – „Енел строй” ООД спечели поръчката с оферта от 1 112 000 лева и 90 дни за изпълнение. Теренът се прави на мястото на сегашните поляни, ползвани за тренировки, над Стадиона. Размерите му са 68 на 100 метра с изкуствена тревна настилка и дренаж. Ще се изгради и специално осветление. Предвижда се и паркинг за 25 автомобила, успоредно на улицата между игрището и Стадиона. Комплексът ще е обграден с ограда и с два входа – главен от юг и по-малък от изток. Най-голямото изпитание в изпълнението на проекта ще е изграждането на подпорна стена, заради голямата денивелация и свлачищните процеси в района на Спортния комплекс.

Всичко, което е за нашите деца и за спорта, е наш приоритет. Ще продължим работата по спортната база с ремонта на съблекалните. Целта ни е да създаваме добри условия за децата на Горна Оряховица и да подкрепяме тяхното развитие, каза кметът инж. Добромир Добрев след първата копка.


Ключови думи
футболен терен Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати