Сряда, 19 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ тече във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

  20.07.2022 11:58
Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ тече във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов откри с приветствие Четвъртата международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“, която се провежда в дните 20-23 юли 2022 г. във Великотърновския университет.

Международното събитие, в което участват 60 български учители от 35 български училища (Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Полша, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Франция и Чехия), е посветено на представянето на добри практики в организацията и в обучението по български език, география на България, история на България и извънкласни дейности в българските училища зад граница.

Част от учителите ще участват в обучение към Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогическите специалисти към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Работните материали от срещата ще подпомогнат качественото провеждане на студентски практики по програма Еразъм+ в тези училища, към които ежегодно има голям интерес от страна на студентите от нашия университет. В Седмицата се включват и експерти от Министерството на образованието и науката, както и Райна Манджукова - директор на Изпълнителна агенция на българите в чужбина.


Ключови думи
Еразъм+ ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати