Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Учителки в народни носии изпратиха своите четвъртокласници с урок по родолюбие на Царевец

  29.06.2022 20:00
Учителки в народни носии изпратиха своите четвъртокласници с урок по родолюбие на Царевец

„Малките слънчогледи“ от СУ „Емилиян Станев“ с класен ръководител Людмила Райкова и Преслава Романова, която работи с тях в следобедните часове, отбелязаха завършването на четвърти клас по един нестандартен, но особено емоционален за всички начин - с открит урок по родолюбие на крепостта Царевец „Величието на Царевец“.

Учителките, облечени в народни носии, поведоха децата към царския дворец под звуците на гайдата на техния съученик Мартин.

На главната порта, като изненада от родителите,  децата и учителките бяха посрещнати от болярка, която ги захрани с хляб и сол и ги поведе по стъпките на търновските царе и боляри. Децата чуха кратки исторически беседи, спирайки на определени места, потопиха се в магията на правене на хартия, писаха с паче перо и взеха първите си уроци по стрелба с лък.

Людмила Райкова изпрати своите „малки слънчогледи“ с приказка  за мечти, вяра, подкрепа, доверие, уважение и поглед към Слънцето. Освен удостоверението, госпожата беше подготвила свитък с мили думи за всяко дете, а всеки от родителите получи от нея писмо, в което му  благодари за подкрепата, за общата работа и за емоциите през тези 4 г.

На слизане от крепостта изненада за децата и учителките бе появата на Стоян Стоянов - първият „следобеден“ учител на децата, прекрачил заедно с тях училищния праг преди 4 г. Той подари на всяко дете по стрък слънчоглед, а те от своя страна не скриха радостта си и му отвърнаха с прегръдки.


Ключови думи
Людмила Райкова СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати