Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Ученици от СУ „Емилиян Станев“ разказаха в снимки за пътуване до Италия

  09.05.2022 10:01
Ученици от СУ „Емилиян Станев“ разказаха в снимки за пътуване до Италия

Изложба със снимки, които разказват за пътуването на учители и ученици от СУ „Емилиян Станев“ в Италия, беше открита във великотърновската гимназия. Фотосите са 23, автор на 20 от тях е Рая Йорданова, останалите три са на Денимира Гачкова. Двете момичета са снимали различни кътчета на Южна Италия - Отранто, катедралите в Лече, Мария де Леуца, пещерата в Кастро.

Изложбата е подредена на третия етаж в училището и ще остане там до 13 май.

Шестима ученици и трима учители от СУ „Емилиян Станев“ пътуваха до Италия през април, за да участват в работна среща по проект „Отговорното здравословно хранене като европейска ценност“ по програма „Еразъм +“. Деветокласниците Бояна Леонова, Рая Йорданова, Денимира Гачкова, Мартин Тончев, Ивайло Пейнов и Мартин Костантинов направиха там презентации на традиционните ястия от българската кухня и се запознаха с културата и обичаите на другите страни участници по проекта – Сърбия, Кипър, Франция и Италия.

Милена Йорданова, учител по природни науки и координатор по проекта, Николай Славов, учител по френски език и Кина Котларска, директор на училището, които пътуваха с учениците, обменяха опит с колегите си.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати