Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Курсанти от НВУ и техни колеги от Румъния участваха в специализирано занятие

  29.04.2022 14:08
Курсанти от НВУ и техни колеги от Румъния участваха в специализирано занятие

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и техни колеги от Академията на сухопътните войски „Николае Балческу“ в румънския град Сибиу участваха в двудневно специализирано тактическо занятие. През първия ден те тренираха катерене на изкуствена стена и спускане с рапел, а през втория ден се включиха в еърсофт игра Capture the flag.

Курсантите от Военната академия в Сибиу се изправиха срещу курсантите от Военния университет, като целта на играта беше завладяването на флаг. За да успеят да стигнат до победата, отборите трябваше да покажат тактически умения, съобразителност, бързина и точност при стрелбата.

Идеята за тактическото занятие беше на студентката в Националния военен университет Александра Шахова и курсант-старшина Константин Димитров. В края на двудневното занятие всички участници получиха сертификати.

19 са курсантите от Академията на сухопътните войски „Николае Балческу“ и са в Националния военен университет от началото на март по програма „Еразъм +“. Заедно с тях тук е и един студент от Университета по военни науки във Варшава, Полша. Обучението им в НВУ „Васил Левски“ е в рамките на четири месеца. През това време те влизат в някои от часовете заедно със своите колеги във Военния университет, провеждат и самостоятелни занимания.

Снимка: НВУ „Васил Левски“/ курсант младши сержант Елена Павлова


Ключови думи
НВУ Сибиу
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати