Сряда, 10 Авг 2022
            
Велико Търново Спорт

Капитан Никол Камарашева стана трета във Варненския маратон

  09.05.2022 13:09
Капитан Никол Камарашева стана трета във Варненския маратон

Капитан Никол Камарашева от Националния военен университет „Васил Левски“ спечи бронзов медал от Варненския маратон. Това е второ бронзово отличие на капитан Камарашева само за месец, след третото й място в маратона „Търново ултра 2022“.

798 маратонци стартираха в седмото издание на надпреварата. Някои от тях тичаха 10 км, други бяха избрали да изминат 21 км. Капитан Камарашева участва в маратона в класическото трасе от 42,195 км. за време от 3.19:11 ч. Така тя се качи на почетната стълбичка.

Капитан Никол Камарашева работи като администратор в сектор „Дистанционно обучение“ към Центъра за професионално и продължаващо обучение в Националния военен университет „Васил Левски“. Тренира лека атлетика от 8 клас, когато се е състезавала на къси дистанции – 400 м и 400 м с препятствия. След като завършила 12 клас и станала курсант в НВУ, започнала да ходи на състезания по лека атлетика с отбора на Военния университет, където участвала на 400 м, 1500 м, в щафетни бягания, планински бягания и няколко международни. Медалите й като курсант са все златни и сребърни.


Ключови думи
НВУ капитан Никол Камарашева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати