Петък, 05 Авг 2022
            
Велико Търново Общество

Курсанти представиха пред ученици професията на военнослужещия

  05.05.2022 17:54
Курсанти представиха пред ученици професията на военнослужещия

Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ гостуваха в СУ „Емилиян Станев“, за да представят пред ученици професията на военнослужещия. Бъдещите офицери са от военна специализация „Материални средства, придвижване и транспорт“ и влязоха в един от учебните часове по предмета „Национална сигурност“ на единадесетокласниците, които учат специалност „Защита на информацията“.

„Избрахме темата „Ежедневната дейност на курсантите“, защото сме убедени, че за учениците, които мислят да кандидатстват във Военния университет или вече са решили да го направят, това е интересна информация. Добре е да са подготвени, за да могат да направят съзнателен избор да се посветят на Българската армия“, коментира старши сержант Ивайло Ботев.

Той, заедно с колегата си старши сержант Мартин Кирилов, разказаха на тийнейджърите за някои от най-вълнуващите моменти от обучението на курсантите, както и за мероприятията, в които бъдещите офицери участват. След това старши сержант Николай Шинлаков и старши сержант Кристиян Петров показаха елементи от физическата подготовка на курсантите. В края на срещата четиримата курсанти предизвикаха учениците да се включат в кратка физическа подготовка, в която старши сержантите бяха включили елементи от единния армейски тест.

Гостуването на курсантите в СУ „Емилиян Станев“ е социален проект и е част от занятията по лидерска подготовка.


Ключови думи
НВУ СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати