Петък, 19 Авг 2022
            
Велико Търново Други

СУ „Вела Благоева“ ще си сътрудничи с Националния военен университет

  19.05.2022 15:05
СУ „Вела Благоева“ ще си сътрудничи с Националния военен университет

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов и директорът на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново Ангел Янчев подписаха договор за сътрудничество. Меморандумът предвижда обмен на опит, идеи и добри практики, разработване на съвместни инициативи и проекти, обучения, стажове и курсове за повишаване квалификацията на курсанти, студенти, докторанти, специализанти, ученици, учители и служители. На официалното подписване присъстваха и зам.-началникът на Военния университет по учебната и научна дейност полк. доц. д-р Николай Урумов и директорът на институт „Научноизследователска и иновационна дейност“ доц. д-р Ваня Димитрова.

„Радвам се, че този договор ще задълбочи сътрудничеството ни и се надявам съвместните ни дейности да помогнат някой ден да видя сбъдната мечтата си, а тя е всичките 670 ученици в гимназията да маршируват пеейки. На този етап имаме програма за гражданско и патриотично образование, в която е заложено децата да научат 10 български песни. Освен това ги учим и да маршируват. Убеден съм, че ще има гимназисти, които с радост и с удоволствие ще дойдат във Военния университет, за да преминат през начално военно образование “, разказва директорът на СУ „Вела Благоева“ Ангел Янчев, който дойде в Националния военен университет заедно с помощник-директора Зорница Вичева и психолога на гимназията Ердинч Илхан.

„Адмирирам това, че сте превърнали спорта в приоритет, защото здравето на момчетата и момичетата, които избират да кандидатстват в Националния военен университет, не винаги им позволява да станат курсанти. За съжаление около 30 % от кандидатите отпадат по медицински причини, затова децата трябва да спортуват“, коментира и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов.


Ключови думи
НВУ СУ Вела Благоева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати