Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

ПГЛПИ „Атанас Буров“ представи област Велико Търново на Националното състезание по финансова грамотност

  18.04.2022 09:22
ПГЛПИ „Атанас Буров“ представи област Велико Търново на Националното състезание по финансова грамотност

На 19.03.2022 г. /събота/ ПГЛПИ „Атанас Буров“ Горна Оряховица беше домакин на националния кръг на Националното състезание по финансова грамотност за област Велико Търново, включено в графика на Министерството на образованието и науката. Основните цели и задачи на състезанието са свързани с повишаване интереса на учениците за изграждане на съвременни умения, създаване на социална отговорност за управлението на личните финанси и инвестирането, повишаване на успеваемостта и придобиване на финансова грамотност като част от функционалната грамотност. Основен инструментариум са знанията и уменията по математика за съответните възрастови групи.

В националния кръг област Велико Търново беше представена от 10 ученици от VIII, IX, X и XI класове, всички от ПГЛПИ „Атанас Буров“. В остра конкуренция с ученици предимно от природо-математически гимназии от цялата страна, най-добре се представиха Теодора Колева от  VIII клас и Даниел Димитров от IX клас, които заеха пети места за съответния клас, съответно с 23 и 17 точки от 30 възможни. Всички участници бяха удостоени със сертификати от Министерството на образованието и науката.

Ръководството на ПГЛПИ „Атанас Буров“  в Горна Оряховица благодари на всички ученици, взели участие в състезанието и представили достойно област Велико Търново.


Ключови думи
ПГЛПИ Атанас Буров Национално състезание по финансова грамотност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати