Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

Випуск 2022 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ навлезе в нов етап от живота си

  13.05.2022 12:12
Випуск 2022 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ навлезе в нов етап от живота си

Бъдете здрави и не забравяйте откъде сте тръгнали. Успявайте и помнете учителите си. Вашите успехи ще са нашата награда.

С тези думи се обърна към Випуск 2022 на горнооряховската ПГЛПИ „Атанас Буров“ директорът й Георги Иванов. Днес, когато гимназията посреща годишнина от основаването си и от именуването й на банкера, политик и общественик, абитуриентите чуха за последен път училищния звънец и застанаха на прага на нов етап от живота си.

Честит празник, бъдете горди с името на училището си и следвайте мечтите си, пожела им и зам.-кметът на Горна Оряховица Григор Минков.

На церемонията по изпращането бяха припомнени успехи, постигнати от възпитаници на ПГЛПИ „Атанас Буров“. Самуил Радков е стипендиант на Фондация „Буров“, Йована-Благовеста Христова представя отлично училището на Областния кръг от олимпиадата по български език и литература, Ани Стефанова – на тази по руски, Кристимир Бъчваров, Микаела Григорова, Магдалена Бояджиева и Никола Панов – по английски. В края на март бе проведен Финансов иновационен лагер, част от Световната седмица на парите. Първото място зае тимът на Симеон Славев, Радослава Гроздева, Силвия Иванова, Борислава Борисова. В лагера участва и абитуриентката Стефани Шумкова, която заради отличното представяне на отбора й бе приета за студент по „Финанси“. Връстникът й Емилиян Николов записва отлично представяне в Националната олимпиада по финанси, реализирана от Икономическия университет във Варна. Той също е приет за студент. Достойно се представя и единадесетокласничката Емилия Йорданова.  

Теодора Колева и Даниел Димитров заеха пети места в своите възрастови групи в националния кръг на състезанието по финансова грамотност за област Велико Търново. Александър Късев, Александър Пейков, Никола Петров и Димитър Ламбев са лицата на ПГЛПИ в Националното състезание по компютърни мрежи. Традицонно е участието на буровци и в инициативата Мениджър за един ден. Гимназията се гордее също с успехите на художниците си графици Анелия Михайлова, Росица Георгиева, Елеонора Христова, Ивона Иванова, Мария Пишманова и Йоана Караиванова.

Зад всички тези успехи стои трудът и на нашите учители, благодарим, казаха от своя страна абитуриентите, и спазиха традиция за гимназията да й дарят обща снимка на випуска. Цвете имаше за всеки от учителите, а, разбираемо, най-голямо внимание – за класните ръководители Галя Стефанова, Ваня Димитрова и Пламен Петков.  

Бъдете силни, живейте в хармония, накарайте вашите приятели да се чувстват специални, радвайте се на успехите на другите така, както се радвате на собствените си, поръчаха на зрелостниците техните съученици от следващите випуски.

Спазена бе и друга традиция – за абитуриентите да има грамота с шеговито намигване. Своите отличия получиха също победителите в състезание по майсторско шофиране. Випуск 2022 на ПГЛПИ „Атанас Буров“ си има и Мис и Мистър. Титлите бяха връчени на Виктория Мидиева и Юсеин Арифов.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ПГЛПИ Атанас Буров Випуск 2022 абитуриенти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати