Вторник, 27 Сеп 2022
            
Лясковец Светски

Звездно беше абитуриентското дефиле в Лясковец

  25.05.2022 21:21
Звездно беше абитуриентското дефиле в Лясковец

По червена пътека и под красива арка минаха абитуриентите на лясковския Випуск 2022, както повелява традицията от няколко години насам. Дефилираха  зрелостниците от СУ „Максим Райкович“, които тази година са две профилирани паралелки – „Софтуерни и хардуерни науки“ и „Металорежещи машини и малък и среден бизнес“.  

Тържественият ритуал по изпращането е ежегоден подарък от Община Лясковец към зрелостниците, с който им се подарява миг на специално внимание и уважение. Абитуриентското празнично изпращане започна с огласяване на централния площад „Възраждане“ с вечните български песни „Приятели“, „Един неразделен клас“, „Учителко любима“, „Клетва“ и много други.

На сцената кметът на общината д-р Ивелина Гецова и директорът на училището Даниела Арабаджиева посрещнаха порасналите момичета и момчета с цветя, плакети, прегръдки и благопожелания към всеки. Класните ръководители на двата класа Здравка Евтимова и Пламен Граматиков също дефилираха и споделиха емоцията със своите пораснали деца. На сцената всички бяха напътствани от директора и кмета, а от името на своите съученици, благодарност към общинското и училищното ръководства, към учителите и родителите отправи абитуриентката от XII „А“ клас Йоанна Хубанова.

Хубавото време позволи вечерта да не бъде с нищо помрачена. След дълги фотосесии, броене и свиркане, с радост и усмивки на лицата, тринадесетият звезден випуск на Лясковец отпътува към своя бал и по дългия път на зрелия живот.


Ключови думи
абитуриенти СУ Максим Райкович
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати