Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

750 абитуриенти изпраща Велико Търново

  23.05.2022 14:03
750 абитуриенти изпраща Велико Търново

Близо 750 зрелостници ще дефилират по червен килим във Велико Търново. За дванадесета поредна година в Старата столица ще се проведат изпращания в стил Холивуд – те започват още тази вечер /23 май/, ще продължат на 24 и 25 май. 250-метров е червеният килим, който ще бъде положен пред Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

Част от церемонията е и връчването на лентите на пълните отличници. Всеки зрелостник ще получи и специално послание от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

На 23 май от 18:30 ч. по червения килим ще дефилират дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.

Изпращането навръх празничния 24 май започва в 18,15 ч., а последователно пред жителите и гостите на Велико Търново ще преминат зрелостниците от ПГСАГ „Ангел Попов“, СГИ по икономика, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Емилиян Станев“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Тогава ще бъде връчена и Наградата „24 май“ за изявен зрелостник.

От 18:00 ч. на 25 май е изпращането на абитуриентите от ПМГ „Васил Друмев“, ЧПГ – АК „Аркус“, ПГЕ „Александър Попов“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Вела Благоева“ и ПГ по моден дизайн.

Дефилетата са организирани от Община Велико Търново, а за спокойното им протичане е създадена необходимата организация с институции, училища и партньори.


Ключови думи
абитуриенти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати