Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

С шествие и концерт ще бъде отбелязан 24 май в Лясковец, абитуриентите ще дефилират на 25 май

  20.05.2022 10:16
С шествие и концерт ще бъде отбелязан 24 май в Лясковец, абитуриентите ще дефилират на 25 май

На 24 май 2022 година тържествата в Лясковец, посветени на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще започнат с празнично шествие на учениците по централната улица на града. В 9:30 ч. шествието ще премине през града по улица „Трети март” и площад „Възраждане”, след което в салона на читалище „Напредък-1870” ще започне празничният концерт, посветен на Солунските братя.

Началото на концерта е в 10:00 часа и в него ще участват ученици от СУ „Максим Райкович” и НУ „Цани Гинчев”. Приветствие към учители, ученици, културни дейци и хора на творчеството и словото ще отправи кметът на Общината д-р Ивелина Гецова.

На следващия ден Община Лясковец и ръководството на СУ „М. Райкович” организират тържествено изпращане на Випуск 2022. То ще бъде на 25 май 2022 година от 18:30 часа. Младежите ще дефилират по червения килим пред публика на площад „Възраждане” в града. Зрелищното дефиле се прави за тринадесети път в Лясковец и се радва на силен интерес и много емоции от страна на граждани, родители и гости. На откритата сцена пред читалището, директорът на гимназията и кметът на Община Лясковец ще приветстват завършващите училище дванадесетокласници.

За времето от 18:00 до 19:30 часа, докато се подрежат автомобилите на абитуриентите и докато трае церемонията, ще бъде спряно движението на МПС по главната улица „Трети март”, пл. „Възраждане” и „Манастирска”.


Ключови думи
абитуриенти Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати