Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Национално състезание по компютърни мрежи се проведе в ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица

  11.04.2022 09:56
Национално състезание по компютърни мрежи се проведе в ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица

На 9 април 2022 г. в ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица се проведе Национално състезание по компютърни мрежи. Професионалната гимназия беше училище координатор за област Велико Търново и домакин на  състезанието.

В него взеха участие четирима ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“.  Състезанието се проведе онлайн в един кръг с два етапа и в една състезателна група за учениците от VIII до XII клас. 

В първия етап участниците полагат общ тест в областта на компютърните мрежи по конспект, който е публикуван на сайта http://contest.cisco.uni-sofia.bg. Във втория етап най-добре представилите се участници решат конкретна практическа задача, свързана с решаване на казус – проектиране и конфигуриране на устройствата в примерна компютърна мрежа по зададени условия с използване на програмата Packet Tracer.

При подготовката си учениците ползват учебни материали, безплатно предоставени от фирма „Сиско България“, които са разработени в рамките на Сиско мрежовата академия.

Ръководството на ПГЛПИ „Атанас Буров“ благодари на всички ученици, взели участие в състезанието и представили достойно област Велико Търново.


Ключови думи
ПГЛПИ Атанас Буров Национално състезание по компютърни мрежи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати