Понеделник, 03 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

ПГЛПИ „Атанас Буров“ се включи в Световната седмица на парите

  28.03.2022 09:34
ПГЛПИ „Атанас Буров“ се включи в Световната седмица на парите

На 24 март в ПГЛПИ „Атанас Буров“ се проведе Финансов иновационен лагер, част от Световната седмица на парите 21 – 27 март 2022 г.

Световната седмица на парите (GMW) е ежегодна глобална кампания за повишаване на информираността за това колко важна е финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст. Тази година темата е „Изгради бъдещето си! Отнасяй се умно към парите!“.

Инициативата е насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.

Конкретния казус, над който се трудиха учениците, беше „Как се грижа едновременно за финансите си и околната среда?“. Младежите трябваше да размишляват над конкретни проблеми: Купуваме ненужни неща? Използваме еднократни найлонови торбички? Предпочитаме да се придвижваме само с кола? Съобразяваме  разходите си  само с желанията си?

Ментори и жури на тазгодишния иновационен лагер бяха изтъкнати възпитаници на ПГЛПИ „Атанас Буров“: Димитър Ангелов – психолог, възпитаник на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, сътрудник в LR – Health and Beauty, член на Българската асоциация по Боуен терапия; Кристияна Петкова – изучаваща международно право в The Hague University of Applied Sciences, фрийлансър в областта на IT технологиите.

Първо място спечели отбор EcoLife - Симеон Славев, Радослава Гроздева, Силвия Иванова, Борислава Борисова – предложили идея за производство на брандирани с еко каузата платнени торбички за пазаруване от употребявани дрехи. Журито оцени тяхната идея като иновативна, нестандартна и напълно в духа на инициативата.


Ключови думи
ПГЛПИ Атанас Буров Световна седмица на парите
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати