Петък, 08 Юли 2022
            
Горна Оряховица Други

Екипът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ получи приза „Ряховски меч“ за успешната битка с COVID-19

  08.04.2022 10:00
Екипът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“  получи приза „Ряховски меч“ за успешната битка с COVID-19

Наградата „Ряховски меч“ получи навръх професионалния си празник екипът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Приза местната структура на ВМРО връчва от 11 г. на горнооряховчани с принос към града.

По обяд в Световния ден на здравето колективът на МБАЛ се събра да отбележи празника, а гости бяха кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник- кметът Григор Минков, активисти от общинската организация на ВМРО, управителят на ДКЦ д-р Стефан Донев.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов се обърна с кратко поздравление към лекарите, специалистите по здравни грижи и служителите на стационара.

„Изисква се истински професионализъм, когато стоиш до леглото на пациента, да мислиш за медицинските стандарти, за необходимото лечение, за нормативните документи, за спазването заповедите на управителя, за етичния кодекс и да бъдеш в същото време приветлив към него, и близките му. И след всичко това вечерта, когато се прибереш вкъщи, да бъдеш пълноценен съпруг или съпруга, родител…Вие обаче сте истински професионалисти и успявате, аз мисля, че няма и пенсиониране в нашата професия.

„Пожелавам ви да сте здрави, да вярвате във вашите умения и че хубавите мигове ви предстоят!”, пожела д-р Иванов.

„През последната една година вие бяхте подложени огромен натиск да се борите за здравето и живота на пациентите, но болницата в Горна Оряховица се доказа като лечебно заведение, което успешно се бори с ковид пандемията и стана предпочитано място за лечение за жителите от областта”, посочи пък кметът на общината инж. Добромир Добрев. Той изрази удовлетвореност, че в общинската болница има все повече млади лекари специализанти, медицински сестри и специалисти по здравни грижи. „Виждам, че това е една дългосрочна политика на ръководството на болницата, която ние подкрепяме. Ще продължим да оказваме съдействие с ремонти, с ново оборудване , с реализиране на проекти, за да се вдига качеството на здравеопазване в общината и да се издига авторитета на болницата! Пожелавам ви здраве и професионални успехи!”, завърши инж. Добрев.

 

Общинският председател на ВМРО и съветник в местния парламент Кирил Кирилов съобщи, че тази година с наградата на организацията „Ряховски меч” се удостоява колектива на МБАЛ.

„Наградата е учредена преди 11 години за горнооряховчани с принос към града, две години подред ние не я връчвахме на никого, но смятаме, че сега най-заслужили са всички работещи в болницата, които положиха усилия за борба с пандемията, посочи Кирилов. Призът представлява стилизирана статуетка на жена, която държи перо. „Бъдете здрави и силни като камъка и метала, а меча и перото нека символизират вашите сила и професионализъм!”.

 


Ключови думи
Ряховски меч ВМРО МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати