Понеделник, 07 Фев 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Двама лекари, социален работник и двама адвокати в кандидатската листа на ВМРО-БНД

  04.11.2021 06:51
Двама лекари, социален работник и двама адвокати в кандидатската листа на ВМРО-БНД

Двама лекари, един социален работник и двама юристи има в кандидатската листа на ВМРО-БНД във Великотърновски избирателен район. Втора е д-р Юлия Тонкова, под номер 11 - д-р Магдалена Джикова, и двете са сред най-уважаваните лекари в старата столица. Албена Кръстева, която е номер 13 в листата, работи в сферата на социалните дейности и грижата за хората в неравностойно положение, е нейната голяма лична кауза. Двамата юристи, които признават, че безрезервно са приели идеите на ВМРО, са Ивета Кабакчиева, която е номер 14 в листата и Кирил Станчев - номер 12.

Д-р Юлия Тонкова, която е втора в листата на ВМРО-БНД, е общопрактикуващ лекар, специалист по обща медицина и детски болести, с квалификации по здравен мениджмънт, здравна просвета и хомеопатия. Тя е и общински съветник, зам.-председател на Общинския съвет и председател на Женската организация на ВМРО.


„Като председател на Женската организация, за мен е важна каузата да бъдем полезни на жените и децата. Бих искала да направим така, че българската майка да иска да ражда деца и да бъде спокойна, че ще може да ги отгледа. Ще има възможност да изживее майчинството си и ще се върне на работа, съхранила квалификацията си“, споделя д-р Тонкова.
След това повежда разговора към най-повтарящата се тема през последните месеци - Ковид 19. „Създалата се пандемична ситуация, поставя извънредни изисквания. Но сега идва и грип, който няма да ни подмине. Има национална програма за поставяне на противогрипни ваксини и населението над 65 г. е добре да бъде ваксинирано. Ето това аз възнамерявам да отстоявам. Ако общината ни наистина е толкова социална, ваксинирането на възрастните хора трябва да е приоритет. Стига да го желаят. Нищо не бива да се прави срещу волята на хората. Дали те са осъзнали потребността да се ваксинират, или не - това зависи от тяхната информираност, здравна грамотност и мотивация. Агресията отблъсква“, казва д-р Тонкова.

Д-р Магдалена Джикова е номер 11 в листата на ВМРО - БНД и казва, че е избрала точно тази партия, защото ВМРО е партията с традиции в България и стои твърдо на своята позиция. „С годините човек натрупва житейска мъдрост и опит и иска да сподели и направи нещо добро за обществото. Затова се ангажирах и станах член на ВМРО. Привлече ме истинският патриотизъм на тези хора, борбеността и неуморната отдаденост на каузата за запазване на българското семейство и традиции, на това децата да имат майка-жена и баща-мъж“, обяснява д-р Джикова, която повече от 30 г. работи като акушер-гинеколог в „Комплексен онкологичен център - Велико Търново”.

И понеже работи в областта на здравеопазването, няма как да пропусне темата Covid-19. „Човек трябва да е отговорен първо към своето здраве и тогава да търси пропуските в здравните институции. Подкрепям ползата от ваксинирането и пледирам всеки да се ваксинира. В моменти на ситуация като днешната, крайните мерки са необходими, иначе губим хиляди животи. Явно нашето общество разбира свободата на избор като отричане на новото и полезното“, заявява д-р Джикова.

В сферата на социалните дейности работи Албена Кръстева, която е номер 13 в кандидатската листа на ВМРО - БНД.

Тя е категорична, че: „Ако наистина искаме да бъдем европейци и духовно да сме израснали, трябва да приемем, че отношението към хората с увреждания е определящото за развитието на едно общество. За съжаление нашата сфера почти не се коментира, така си и останахме невидимото добро в обществото. В медиите винаги сме на последно място, в приоритетите и програмите на всяко правителство оставаме като абстрактно понятие“, казва Албена Кръстева и признава, че съвсем съзнателно се е политизирала. Членува в Женската организация на ВМРО и вярва, че всеки глас за ВМРО е глас за бъдещето на децата ни и глас за България“.

Каузата „Родолюбие“ е каузата на ВМРО като организация, която споделям и аз с цялото си сърце. С нея човек се ражда и формира като личност. Безрезервно вярвам, че смисълът е в това да съхраним традициите си, да възпитаме децата си в любов към България, защото това е начинът да се спасим като нация и да останем общност“, категорична е Ивета Кабакчиева, която е номер 14 в кандидатската листа на ВМРО - БНД.

Адвокат Кабакчиева беше четири години зам.-областен управител на област В. Търново, сега работи като адвокат. Семейна е, с дъщеря на 9 г.

Юрист е и Кирил Станчев, който е номер 12 в кандидатската листа на ВМРО - БНД. Основната цел, с която адв. Станчев се кандидатира за народен представител, е постигане на независима отвън съдебна система.

„От деня, в който реших да се занимавам с политика, неизменно поставям въпроси от правната сфера. Съдебната система например е йерархична система, в която на практика йерархия няма. Тя се самопроизвежда, а е зависима отвън, защото подборът на кадрите и растежът в кариерата е безумен в момента. Категоричен съм, че и в съдебната система, както например в Българската армия, която също е йерархична, трябва да има мандатност“, обяснява адвокат Кирил Станчев, който е търновец със самостоятелна адвокатска практика. Бил е съдия в Районния съд в Павликени и в Районния съд във Велико Търново. Семеен е, има син и дъщеря, които са избрали да бъдат лекари.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати