Понеделник, 16 Май 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Четирима учители има кандидатската листа на ВМРО - БНД и за тях образованието е висша ценност

  25.10.2021 12:10
Четирима учители има кандидатската листа на ВМРО - БНД и за тях образованието е висша ценност

Образованието е темата - предизвикателство и вдъхновение за четирима педагози в листата на ВРМО - Българско национално движение. Николай Цонев, Евгени Коев и д-р Йордан Минчев са учители по история и география в средното училище, а проф. д-р Мирослав Гълъбов е преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
„Защитата на националния интерес поставям на първо място, защото от него произлизат и всички останали цели на ВМРО. Естествено свързвам образованието с необходимостта от въвеждане на религиозно възпитание в българското училище и то в традициите и духа на източното православие“, убеден е д-р Йордан Минчев, главен учител в СОУ „Иван Момчилов“ в Елена. Д-р Йордан Минчев е номер 7 в кандидатската листа на ВМРО-БНД и участва в нея, защото е убеден, че погледът назад към историята показва, че отстъпването от духовните ценности, от принципите на православието, води към криза в общественото развитие.

Затова и мястото на учителя историк е изключително важна. Той не просто разказва миналото. Не просто оживява историята пред очите на учениците. Той показва пътища за решаването на проблемите, учи на толерантност и разбирателство. Помага за оформянето на един критичен и рационален поглед към събитията и процесите по света и у нас. И, разбира се, учи на родолюбие и привързаност към общността.
 

Проф. Мирослав Гълъбов, който е номер 9 в листата на ВМРО - Българско национално движение е посветил живота си на висшето образование и е категоричен, че образованието по принцип е приоритет и фактор в отстояването на националната ни идентичност.


„Висшето образование е моята голяма любов и също толкова голяма болка. От 1993 г. съм преподавател и на практика целият ми съзнателен живот е посветен на просветителската дейност. Вече отлично познавам предизвикателствата и проблемите на висшето образование и мога да бъда полезен, защото е време да подредим тази област. За съжаление ние сме много далеч от европейските стандарти за висше образование, без значение колко ние се хвалим с достиженията си. Единственият български университет, който фигурира в първите 1000 в класацията на висшите училища в световен мащаб, е Софийският университет. Какъв по-реален и очевиден показател за качеството на образованието в България да търсим“, казва проф. Мирослав Гълъбов, който е преподавател във факултет „Математика и информатика“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Проф. Гълъбов е член на Националния съвет на Съюза на патриотичните сили „Защита“ и е областен координатор на партията, която е коалиционен партньор на ВМРО.
 

Николай Цонев, който е под номер 10 в листата, е учител по история и е убеден, че историята и езикът са ни направили народ.

И вярва, че това са предметите, които могат да възпитават патриотизъм у децата. „Особено историята, защото не можеш да обичаш родината си, ако не познаваш миналото й. Връщането ни към корените и обединението ни е голяма кауза и не е достатъчно да е кауза на един човек или една партия. Дори по силите само на едно Народно събрание не е вече. Това трябва да е постоянен консенсус между всички основни политически субекти в управлението. За жалост, за мен този консенсус изглежда непостижим, защото въпросните субекти трудно разговарят по между си, а и са далеч от идеята за патриотизма, но аз няма да се откажа от тази идея“, категоричен е г-н Цонев, който е и зам. директор на едно от елитните училища в старата столица - ПМГ „Васил Друмев“. Той е семеен, с един син. В свободното си време участва активно в дейностите и реконструкциите на регионалния клон на Национално дружество „Традиция“.
„Познавам миналото на моя род и историята на предците си. Проучвам родовата си памет още от студентските си години. Предците ми са от Одринска Тракия, Западните покрайнини и Тревненския Балкан. Кръвта вода не става“, казва Евгени Коев, който е учител по история и география в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“. Евгени Коев е номер 15 в листата на ВМРО - БНД.


Българската история и география са голямата страст на Евгени Коев, който подготвя докторантура по природната география и ландшафтознание. Той има още квалификация за треньор по волейбол, специализация по мениджмънт и маркетинг, синдикалист е, еколог, планинар и изследовател. Кандидатът за народен представител в листата на ВМРО – Българско национално движение казва за себе си, че е 100 процента българин и любовта към Отечеството е най-естественото чувство. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати