Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

В Свищов започнаха обучения по проект за социална интеграция

  08.04.2022 09:42
В Свищов започнаха обучения по проект за социална интеграция

От началото на месец април стартираха обученията, които са част от дейностите по интегрирания проект на Община Свищов „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование в община Свищов“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“2014-2020г. съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

Обучаваща организация е Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, партньор по проекта.

Обученията се провеждат в Учебна база „Проф. Д. Бъров“, Център за професионално обучение, като в тях се включиха 45 участника, представители на различни уязвими обществени групи. Целта е да се повиши на професионалната им квалификация и нивото на компетентност с оглед успешната реализация на пазара на труда.

Организирани са обучения за придобиване на ключови компетентности (КК) за 25 участника, съответно: По КК 1 "Общуване на роден език" - 10 лица; КК 2 "Общуване на чужд език"- 5 лица и КК 4 "Дигитална компетентност" - 10 лица.

Едновременно с тях се провеждат и професионални обучения по професия/част от професия за 20 лица над 16-годишна възраст от целевата група, съответно по Професия „Деловодител“, по част от Професия „Оператор на компютър“ и „Социален асистент“.

Успешно преминалите участници в обученията ще бъдат включени в субсидирана 12 месечна заетост и 6 месеца стажуване на пълно работно време.


Ключови думи
проект социална интеграция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати