Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Инж. Пламен Чернев се включи в онлайн среща по международен проект

  28.05.2020 16:05
Инж. Пламен Чернев се включи в онлайн среща по международен проект

Кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев участва в онлайн среща по международния проект EU-IN „Европейско включване чрез междукултурен диалог“, в който Общината е водещ партньор,  заедно с „Fattoria Pugliese Diffusa Associazione Culturale“ от италианска страна. На практика това е втората среща по проекта, а домакин трябваше на бъде Румъния. Заради световната пандемия обаче събитието се проведе онлайн.

„EU-IN  Европейското включване чрез междукултурен диалог“ е мрежа от организации и градове, работещи за приобщаване на гражданите в неравностойно положение, особено бежанци, търсещи убежище, роми и други мигранти. Той произтича от убеждението, че междукултурния диалог може да помогне в борбата със стигматизацията на мигрантите и малцинствените групи и в същото време може да допринесе за създаването на по-приобщаваща общност на ЕС.

По време на днешната онлайн среща бяха обсъдени бъдещи инициативи и бяха направени две презентации. Заключителната среща по проекта ще бъде в Сухиндол през септември 2021-ва година. В проекта участват 12 партньори от 7 държави в ЕС, както и Македония.

 


Ключови думи
проект Италия инж. Пламен Чернев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати