Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Сухиндол

Инж. Пламен Чернев: Продължаваме да носим гордо традициите

  14.02.2021 06:30
 Инж. Пламен Чернев: Продължаваме да носим гордо традициите

Уважаеми жители на община Сухиндол,
Скъпи приятели,
На 14 февруари за 156-ти път отбелязваме празника Трифон Зарезан. Не случайно Сухиндол е люлката на винарството в България. И други населени места претендират да бъдат титулувани по този начин, но само Сухиндол заслужава истински това прозвище. Именно тук Марко Вачков създава първата лозаро-винарска кооперация на Балканския полуостров.
Сухиндолското вино обикаля целия свят, а прочутият сорт гъмза е запазена марка за местните плодородни земи. Именно производството на вино и любовта към родното вече повече от век и половина събира малки и големи в Сухиндол. Заедно зарязваме лозите и заедно отбелязваме нашия най-голям празник. Припомняме си традициите, които са ни завещани от нашите деди, и пазим обичаите, които ни отличават в съвременния свят на морален и културен упадък.
На 14 февруари всички забравят различията си и по този начин напомняме на света, че само заедно можем да постигнем мечтания по-добър живот и шанс за развитие. Вплетени в чудесните обичаи на Сухиндол, всички ние продължаваме да носим гордо традициите и да ги предаваме на идните поколения.
Честит празник! Да живее Сухиндол, Бог да пази България!

Инж. Пламен Чернев,
Кмет на община Сухиндол


Ключови думи
инж. Пламен Чернев Сухиндол 14 февруари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати