Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Други

Млади хора от 4 държави гостуваха в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново

  25.03.2022 14:04
Млади хора от 4 държави гостуваха в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново

С участие в няколко творчески ателиета на Самоводската чаршия завърши посещението на гостите от Турция, Чехия, Италия и Испания, които бяха за една седмица в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Посещението на учениците и учителите беше в рамките на проект „Изкуството е навсякъде“. Проектът е по програма „Еразъм +“, бюджетът на търновската гимназия е 31 000 евро.

Децата бяха разделени на пет групи. Част от тях се занимаваха с керамика и опитаха да завъртят грънчарското колело, за да си изработят съд, други пробваха да тъкат, третата група поработи в дърворезбарското ателие. Някои от гостите избраха да си изпекат козуначета, а някои предпочетоха да рисуват върху коприна и да си тръгнат от старата българска столица със собственоръчно направен шал.

Връзката между музиката и изобразителното изкуство беше акцентът на работната среща в СУ „Емилиян Станев“. Учениците успяха да се запознаят с историята и философията на българската шевица, учиха стъпките на няколко хора, ходиха до Трявна и Етъра.

Цялата информация по проекта ще бъде качена в сайт, над който в момента работи единадесетокласникът от СУ „Емилиян Станев“ Боян Апостолов.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати