Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Други

НВУ „Васил Левски“ и Битолският университет „Св. Климент Охридски“ обсъждаха сътрудничество в областта на военното образование

  15.03.2022 15:01
НВУ „Васил Левски“ и Битолският университет „Св. Климент Охридски“ обсъждаха сътрудничество в областта на военното образование

Деканът на Факултета по сигурност на Битолския университет „Св. Климент Охридски“, който се намира в Скопие, проф. д-р Никола Дуйовски и неговият заместник проф. д-р Снежана Мойсоска са на посещение в Националния военен университет „Васил Левски“. Гостите от Република Северна Македония бяха посрещнати и приветствани от заместник-началника по административна дейност полковник Георги Крайнов. На срещата присъстваха още заместник-деканът на факултет „Общовойскови“ полковник доц. д-р Румен Маринов и ръководителят на звено „Еразъм офис“ Екатерина Петрова.

Как двата университета могат да си сътрудничат в областта на военното образование и обучението на студентите и развитието на програма „Еразъм+“ обсъждаха двете страни, след като полк. Крайнов и проф. Дуйовски представиха мисиите на висшите си училища, специалностите и програмите, по които работят.

„Мисля че е съвсем реална перспективата да имаме съвместно обучение по докторски програми, ваши студенти и преподаватели да участват в научни конференции, които организираме, както и ние да представяме доклади във ваши форуми. Можем да работим и по съвместни спортни програми и заедно да организираме и проведем Балкански спортни игри“, коментира полк. Крайнов.

В края на срещата той връчи на гостите плакет на Националния военен университет. Двамата професори получиха и подаръци от „Еразъм“ офиса.


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати