Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Други

СУ „Емилиян Станев“ празнува

  28.02.2022 15:33
СУ „Емилиян Станев“ празнува

С тържествен концерт учители и ученици от СУ „Емилиян Станев“ отпразнуваха патронния си празник. Тази година най-голямата гимназия в област Велико Търново навършва и 40 г. от създаването си.

„Изключително голяма чест и отговорност е да съм директор на СУ „Емилиян Станев“. Аз никога не съм искала да бъда директор на друго училище, исках да бъда директор точно на това. И го чувствам като свое, и се радвам, че заедно с вас изминахме дълъг и труден път в тези последни 10 години. Училищата са като хората имат своите силни моменти, своите трудни моменти, възходи и падения. Аз се радвам, че ние успяхме за последните 10 г. да изкачим още едно стъпало и днес училище „Емилиян Станев“ да е сред най-добрите не само във Велико Търново, а в страната“, каза директорът на училището Кина Котларска.

Тя каза и това, че в момента гимназията е едно динамично, много бързо развиващо се училище с много млад преподавателски състав. Около 40 % от учителите са на възраст под 35 г.

„40 г. са и много, и малко. Това е прекрасна възраст и ние, които сме по-стари, ще кажем, че това е страхотно. По-младите нека не се ужасяват от цифрата, а да помнят, че на 40 г. човек знае много, може много и може не само да мечтае, а има време да осъществи мечтите си. Аз мечтая да имаме училище, в което всички, и учители, и ученици да идват с радост и да дават най-доброто от себе си. А като директор си мечтая, докато приключи кариерата си да направим амфитеатър в южния двор“, допълни още г-жа Котларска.

С изпълнение на прочутия вече в цялата страна „Джуниър бенд“ започна концерт, в който участваха само малка част от талантливите изпълнители, музиканти и танцьори на гимназията.

Началникът на Регионалния инспекторат инж. Розалия Личева, директорът на ОУ „Бачо Киро“ Владимир Николов, директорът на РБ „П. Р. Славейков“ Калина Иванова и заместник-директорът Иван Александров уважиха празника. Сред официалните гости бяха и началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг.-генерал Иван Маламов, експерти от Община Велико Търново и първият директор на училището Гинка Стефанова.

Много поздравления и цветя получи Кина Котларска за празника на училището, което ръководи, но най-скъпият подарък дойде от Ученическия парламент. Учениците наградиха г-жа Котларска с плакет за приноса й като директор. Плакети получиха и четиримата й заместници - Антоанета Палангурска, Ана Павлова, Пламен Емануилов и Валентин Бояджиев.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати