Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

Натурализираният дагестанец Рамазан Рамазанов спечели за Велико Търново злато от Държавното и купа за най-техничен борец

  16.01.2022 19:33
Натурализираният дагестанец Рамазан Рамазанов спечели за Велико Търново злато от Държавното и купа за най-техничен борец

Дагестанецът Рамазан Рамазанов, който стана №2 в анкетата за Спортист на Велико Търново за 2021 г.,  започна годината с поредния златен медал от Държавното първенство на България по свободна борба за мъже. Той бе обявени и за най-техничен състезател на турнира. Европейският вицешампион Мирослав Киров (кат. 74 кг), който представя „Юнак Локомотив” (Русе), бе определен за най-резултатен състезател.

Рамазанов, за когото това е четвърта титла, получи българско гражданство в края на миналата година и ще може да се бори и за националния отбор. На финала дагестанецът, представящ в българското първенство великотърновския клуб по борба „Илия Павлов”, победи с 10:0 Веселин Петров от Димитровград.

С бронз в същата категория до 70 кг. остана съотборникът на Рамазанов в клуб „Илия Павлов” Борислав Колев.

Николай Михайлов от клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев” стана пети в кат. 65 кг. В същата категория Исмаил Помаков, който е възпитаник на СКБ „Локомотив” ГО, но сега се бори за НСА е с бронзов медал.

Анатоли Христов от „Дан Колов” (Елена) e пети в кат. 97 кг.

Снимка: БФ Борба/Start Photo.bg


Ключови думи
Рамазан Рамазанов борба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати