Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Студенти от ВТУ създадоха фотопътеводител за опознаване на България

  04.01.2022 10:29
Студенти от ВТУ създадоха фотопътеводител за опознаване на България

Втория брой на фотопътеводителя „Опознай България с нас" представят студенти от катедра „Туризъм“ в Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Пътеводителят е създаден по едноименен образователен проект, чийто ръководител е ас. д-р Олга Манчева – Али. Разработките са на студенти от специалността, като публикуваните снимки са авторски и представят лични впечатления от включените в пътеводителя обекти.

Целта е да бъдат представени обекти с потенциал за развитие на вътрешен туризъм. Авторите не претендират за пълнота и изчерпателност на информацията. Всяко страница включва име и информация за обекта/ дестинацията, също кратка визитка на студента, който я представя. Изданието е реализирано с подкрепата на Студентския съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Потопената църква „Св. Иван Рилски“ в яз. Жребчево, пещерата „Водна“ на брега на р. Черни Лом, шипченският манастир „Рождество Христово“ са част от обектите, включени във фотопътеводителя. От област Велико Търново студентите представят с. Арбанаси и ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов.

Кои други обекти обхваща пътеводителят, студентите представят тук


Ключови думи
катедра "Туризъм" ВТУ фотопътеводител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати