Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други Лясковец

Клуб „Млад етнограф“ в Лясковец с конкурс за автентична сурвакница

  27.12.2021 10:14
Клуб „Млад етнограф“ в Лясковец с конкурс за автентична сурвакница

Клуб „Млад етнограф“ при НЧ „Напредък-1870“ в Лясковец обяви онлайн конкурс за автентична сурвакница. Надпреварата продължава до 30 декември, а в нея вече се включиха много деца. По регламент, няма ограничение за възрастта на участниците.

Изискването е всеки да изработи самостоятелно сурвакница. Препоръчително е украсата по нея да бъде от естествени, природни материали, както и да е съобразена с българските национални мотиви и традиции.

При оценяването на сурвачките ще бъдат взети под внимание естетическото изпълнение, оригиналност на идеята, но и спазването на автентичността, казват организаторите.

Приемат се една сурвакница с една снимка, а участникът поема отговорност за авторството на показаната от него сурвакница и предоставената снимка. Снимките се изпращат на лично съобщение в страницата на Клуб „Млад етнограф“ във Фейсбук.

На страниците на Клуб „Млад етнограф“ и на НЧ „Нпредък 1870“ ще бъдат качени готовите сурвакници, заедно с имената, населеното място, училището или институцията, която представя и годините на участника.

За първите трима са подготвени грамоти и награди. Специална награда ще има и за сурвакницата, чиято снимка е събрала най-много харесвания страницата на Клуб "Млад етнограф" до приключването на конкурса. Още много награди обещават организаторите.


Ключови думи
Клуб "Млад етнограф" НЧ Напредък 1870 Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати