Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Коледен обяд с печена пуйка и плодове осигуриха дарители на бездомниците от Приюта в Горна Оряховица

  25.12.2021 14:02
Коледен обяд с печена пуйка и плодове осигуриха дарители на бездомниците от Приюта в Горна Оряховица

Коледен обяд с печена пуйка и плодове осигуриха за бездомниците от Приюта в кв. „Пролет” в Горна Оряховица трима горнооряховчани, които всяка година проявяват грижа за хората, останали без покрив и подкрепа. Ярослав Матоуш и Елица Гавазова осигуриха средствата и продуктите, а шеф Севдалин Кръстев приготви традиционната пуйка със зеле, за да бъде коледната трапеза на бездомниците такава като във всеки български дом.

Ярослав и Севдалин организират кампании за бездомни и самотни възрастни хора от много години. Елица Гавазова е сред хората, които винаги ги е подкрепяла. Този път тримата решиха да помогнат на хората, които посрещнаха Рождество и Коледа в Общинския приют.

Всеки човек заслужава поне миг щастие. С този жест искаме да дадем кураж на хората, останали без нищо. За бездомните изискано меню с печена пуйка на пещ, виртуозно приготвена от моя приятел Севдалин, е символ на едни по-добри времена и по-добър живот. Познавам много от тях. Уверявам ви, че те не са лоши или мързеливи хора. В този приют изживя последните си дни нашият приятел Кольо от Стражица, когото редовно вземахме да работи. И той го правеше съвестно. Познавам музикант, военен, учителка, които също посрещат Коледа на улицата или в приюти. И това са все добри хора, на които съдбата е обърнала гръб. Нека поне ние не извръщаме лице, а се опитаме да видим в тях хора като нас, но с по-трудна съдба, призовава Ярослав Матоуш.


Ключови думи
приют коледна пуйка Ярослав Матоуш
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати