Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Правят общински приют за бездомни животни на мястото на полицейския кучкарник

  21.12.2019 12:18
Правят общински приют за бездомни животни на мястото на полицейския кучкарник

Общинските съветници в Горна Оряховица направиха първите стъпки, за да изпълнят едно от основните предизборни обещания на всички – изграждането на приют за бездомни кучета. Идеята е това да стане на мястото на стария полицейски кучкарник, който не се използва вече няколко години. Някога там се обучаваха и живееха полицейските кучета, но това вече не се прави тук и Министерството на вътрешните работи е изявило готовност да дари имота на Общината.

Засега имаме съгласието на министъра да ни предаде безвъзмездно имота. Процедурата по преминаване от държавна в общинска собственост не е кратка, но заедно с това ние ще започнем проектиране. Надявам се в рамките на година – две да приключим и с изграждането на приюта. Още по време на предизборната кампания заявих, че това ще ми бъде основен приоритет и това е едно от най-важните неща, които си поставям за цел през новия мандат, обясни кметът инж. Добромир Добрев.

Изграждането на приют  за бездомни животни се предвиждаше в предизборните програми на всички партии, така че всички съветници категорично подкрепиха идеята. Тепърва предстои да се изпрати искане чрез Областна управа до Министерството на регионалното развитие и то да внесе в Министерски съвет предложение за прехвърляне собствеността н имота от МВР на Община Горна Оряховица. Става дума за терен от 3,5 декара, в който има построена сграда и четири клетки за кучета.


Ключови думи
приют полицейски кучкарник бездомни кучета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати