Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Приятели и благодетели осигуриха Великденската трапеза за бездомниците в общинския приют в Горна Оряховица

  23.04.2022 12:29
Приятели и благодетели осигуриха Великденската трапеза за бездомниците в общинския приют в Горна Оряховица

Общинският приют в Горна Оряховица е пълен и по време на Великденските празници. 15 мъже и жени, останали без дом и близки, ще посрещнат Христовото възкресение заедно и ще имат истинска празнична трапеза благодарение на много дарители, които по традиция подкрепят Приюта.

От своя страна екипът на мястото за настаняване се погрижи бездомниците да усетят празника не само на пълна маса, но и с повече красота и уют в дома. Заедно бяха боядисани яйцата, дарени от Птицефермата в Поликраище и беше подредена Великденската украса. За празника ще има традиционното агнешко, дарено от Мюфтийското настоятелство, плодове и зеленчуци от "Фруктина фреш". Козунаците са в изобилие благодарение на „Дани и Дани”, „Гранд комерс” и „Джурови”. „Ден и нощ” дариха сладкиши, а още много приятели на дома направиха своя дар в хранителни продукти от първа необходимост.

Много са хората, които ни подкрепят и в празник, и в делник. В навечерието на най-големия ни празник може би е най-подходящото време да кажем на всички тях: „Благодарим ви, хора, които пазите човечността в сърцата си. Светли да са дните ви, здрави и благословени бъдете! Честито Възкресение Христово!”, сподели директорът на Приюта Силвия Райкова.


Ключови думи
Приют дарители Силвия Райкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати