Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Деси от Стражица за първи път видя море

  21.06.2019 15:37
Деси от Стражица за първи път видя море

4-годишната Десислава от Стражица за първи път видя море с подкрепата на горнооряховчаните Севдалин Кръстев и Ярослав Матоуш, които ще помогнат и на още четири деца в неравностойно положение да летуват в Обзор.
Инициативата „За първи път на море” бе обявена в началото на годината и е предназначена за деца и младежи, чиито семейства не могат да им осигурят почивка през лятото. Севдалин и Ярослав обявиха, че ще поемат разходите за пет деца и техен родител, които ще могат да почиват пет дни в Обзор. Деси и майка й Стоянка са първите, които вече са на морето с помощта на двамата спомоществователи.
Стоянка е дъщеря на най-тежкия мъж в България – Иван Генов от Стражица, който почина преди 5 години. След смъртта му Стоянка продължава да се бори с тежки заболявания, но вече на детето си. Деси се ражда с малформации на ходилата и е трябвало да претърпи операция и трудно възстановяване. Малката вече ходи нормално, но семейството не може да си позволи почивка на море. С помощта на Севдалин и Ярослав детето за първи път се забавлява на морския бряг. Двамата поемат не само нощувките и храната на детето и майката, но осигуряват и забавления за детето.
До края на лятото още четири двойки от родител и дете ще могат да прекарат по пет дни в Обзор.
Оказва се, че има много деца, дори доста по-големи от Деси, които никога не са виждали морето. Те са лишени от най-прости детски радости, защото семействата им, най-често хлапетата всъщност са отглеждани само от майките си, не могат да си позволят дори няколко дни да отседнат в някой морски курорт. Подехме инициативата „За първи път на море”, за да помогнем на такива деца, но и да дадем пример на всички по-заможни хора как могат да направят малко по-щастлив живота на децата, които познават недоимъка и лишенията, но не знаят нищо за красотата на морето и морските игри, обясни Ярослав Матоуш.
 

 


Ключови думи
Ярослав Матоуш Севдалин Кръстев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати